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The employer appealed from Referee's Decision No. LB-R-22897 which 
held that the employer was not entitled to a notice of determination and ruling. 
 
 
STATEMENT OF FACTS 
 

The claimant was employed by the above named employer as a 
teamster commencing July 12, 1968.  He was laid off due to lack of work on 
July 18, 1969.  The lack of work was caused by a trade dispute between the 
employer and a union of which the claimant was not a member.  The claimant 
was not a participant in the dispute. 
 
 

Effective July 20, 1969 the claimant registered for work and filed a claim 
for unemployment insurance benefits.  He indicated he was no longer working 
because of the strike.  On July 24 a Notice of New Claim Filed (DE 1101C) 
was mailed to the employer.  The employer did not respond to the notice 
because it considered there had been no severance of the employer-
employee relationship and because it believed it had no information which 
would affect the claimant's eligibility for benefits. 
 
 

On August 18, 1969 the claimant notified the employer he was quitting 
because he had obtained a job in Rhode Island.  The employer took no action 
to submit this information to the Department at that time.  Subsequently, on 
August 28, 1969, a Notice of Claim Filed and Computation of Benefit Amounts 
(DE 1545) was mailed to the employer.  Under postmark date of      
September 10, 1969 the employer's agent notified the Department of the 
claimant's quit and requested a ruling. 
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On September 15, 1969 the Department mailed a notice to the 
employer's agent denying the employer a ruling and/or determination because 
the employer had not responded within the statutory time limitation after the 
mailing of the first notice of claim to the employer. 
 
 

The employer contends it is entitled to a ruling because it submitted 
timely information upon receipt of the notice mailed on August 28, 1969.  It 
further contends that when the claimant was laid off on July 18, 1969 there 
was no termination of the employer-employee relationship because the 
employer continued to pay the claimant's group insurance; but, that when the 
claimant notified the employer on August 18 he was quitting to take a job in 
another locality, the employment relationship ended because the claimant 
would not thereafter have been available for recall. 
 
 
REASONS FOR DECISION 
 

Section 1327 of the Unemployment Insurance Code provides: 
 
 

"A notice of the filing of a new or additional claim shall be 
given to the employing unit by which the claimant was last 
employed immediately preceding the filing of such claim, and 
the employing unit so notified shall submit within 10 days after 
the mailing of such notice any facts then known which may 
affect the claimant's eligibility for benefits." 

 
 

In this case the employer was the last employing unit of the claimant 
immediately preceding the filing of the claim for benefits effective July 20, 
1969.  As such, the employer was entitled to a notice of filing of the new claim 
as provided by section 1327 of the code.  Such notice was mailed to the 
employer on July 24, 1969.  Under the provisions of section 1328 of the code 
the employer was required to submit to the Department within ten days after 
mailing of the notice any facts then known which could affect the claimant's 
eligibility for benefits.  Under the provisions of sections 1030 and 1032 of the 
code the employer would be entitled to a ruling relieving its reserve account of 
charges for any benefits paid to the claimant only if it submitted timely 
information in response to the notice of claim filed showing that the claimant 
had left the employer's employ voluntarily and without good cause or was 
discharged from such employment for misconduct connected with his work. 
 
 

The employer concedes it submitted no information to the Department 
in response to the notice of new claim filed.  Therefore, under the provisions 
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of section 1328 of the code it was not entitled to a notice of determination of 
the claimant's eligibility for benefits nor was it entitled under the provisions of 
sections 1030 and 1032 of the code to a notice of ruling. 
 
 

We next consider whether any subsequent events or actions on the part 
of the employer entitled it to a notice of determination or ruling.  The employer 
contends that the claimant's notification to the employer on August 18, 1969 
that the claimant was leaving the employer's employ to take another job 
constitutes a leaving of work for which it was entitled to a ruling when it 
submitted such information to the Department in response to a notice of 
computation mailed to it on August 28, 1969. 
 
 

Section 1030(b) of the code provides as follows: 
 
 

"(b)  Any base period employer who is not entitled under 
section Section 1327 to receive notice of the filing of a new or 
additional claim and is entitled under section Section 1329 to 
receive notice of computation may, within 15 days after mailing 
of such notice of computation, submit to the department any 
facts within its possession disclosing whether the claimant left 
such employer's employ voluntarily and without good cause or 
was discharged from such employment for misconduct 
connected with his work, or whether the claimant was a student 
employed on a temporary basis and whose employment began 
within, and ended with his leaving to return to school at the 
close of, his vacation period.  The period during which the 
employer may submit such facts may be extended by the 
director for good cause." 

 
 

We conclude that under this section any employer who is entitled to a 
notice of filing of a new or additional claim under section 1327 of the code 
must comply with the provisions of section 1030(a) in order to establish a right 
to a ruling even though it may also be entitled to a notice of computation as a 
base period employer. 
 
 

In this case the employer was entitled to, and did receive, notice of the 
filing of the new claim for benefits under section 1327 of the code.  Even 
though the employer may have believed there had been no termination of the 
employer-employee relationship and consequently no voluntary leaving of 
work at that time, the fact remains it is not entitled to a ruling relieving its 
reserve account of charges under section 1032 of the code. 
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Finally, we consider the employer's possible entitlement to a 
determination of the claimant's eligibility for benefits because of the claimant's 
notification to the employer on August 18, 1969 of his leaving the state to take 
a job in Rhode Island.  We express no opinion as to whether this was a 
voluntary leaving of work or merely an indication by the claimant that he would 
not be available for Recall recall once the trade dispute ended and the 
employer resumed operations.  The fact remains that if the employer believed 
this information would somehow affect the claimant's eligibility for benefits, it 
was obligated to submit such facts within the time limitations imposed by 
section 1333-1 of Title 22, California Administrative Code.  This section 
provides in part as follows: 
 
 

"(a)  Any employing unit which, after receipt of a notice of 
computation or recomputation or of the filing of a new or 
additional claim for benefits or of a determination or 
reconsidered determination, acquires facts which may affect the 
eligibility of the claimant that could not reasonably have been 
known when the notice was received, shall within 10 days after 
the date of acquiring such facts submit such facts to the 
department at the local office in which the claim was filed." 

 
* * * 

 
"(c)  The 10-day period prescribed by this section within 

which the employer shall submit facts may be extended in 
accordance with Section 1333-3 of these regulations." 

 
 

The employer was notified of the claimant's resignation of August 18, 
1969.  It did not furnish this information to the Department until September 10, 
1969 and has submitted no reasons why the delay should be considered to be 
with "good cause."  Therefore, the employer was not entitled to a notice of 
determination of the claimant's eligibility for benefits. 
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DECISION 
 

The decision of the referee is affirmed.  The employer is not entitled to a 
determination or ruling. 
 
 
Sacramento, California, March 18, 1971. 
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